Personalul de radiologie ia radiografii care sunt comandate de medic, iar personalul de laborator prelevează probe de sânge și efectuează analize de sânge. Toți membrii echipei trebuie să comunice între ei și cu pacientul pentru a oferi cea mai bună îngrijire postoperatorie posibilă. După primele 24 de ore, semnele vitale pot fi monitorizate la fiecare patru până la opt ore dacă pacientul este stabil. Incizia și pansamentul trebuie monitorizate pentru cantitatea de drenaj și semnele de infecție; chirurgul poate dispune schimbarea pansamentului în prima zi postoperatorie. Pacientul internat trebuie să stea pe un scaun lângă pat și să deambuleze cu asistență până în această perioadă de timp. Exercițiile respiratorii ar trebui să fie efectuate în continuare la fiecare două ore, iar valorile spirometriei stimulative ar trebui să se îmbunătățească. Zgomotele intestinale trebuie monitorizate și alimentația pacientului crescută treptat, după cum este tolerat, în funcție de tipul de intervenție chirurgicală și de comenzile medicului.

  • Acestea includ, dar nu se limitează la un posibil risc redus de complicații postoperatorii (Koivisto et al., 2020), utilizarea redusă a medicamentelor pentru durere (Khorfan și colab., 2020) reducerea depresiei (Fredericks).
  • În mediile în schimbare ale plăților grupate și al înlocuirii articulațiilor în ambulatoriu, pregătirea preoperatorie nu a fost niciodată mai importantă.
  • Rezultate Un total de 29 de articole au fost obținute din căutare, care au inclus în această revizuire sistematică după ce au fost evaluate pe baza includerii și excluderii…
  • Niciun studiu calitativ de educație preoperatorie a pacientului în chirurgia abdominală nu a examinat nevoile sau experiențele pacientului.


Cele mai mari bariere în calea accesului la anestezie sigură sunt lipsa unei instruiri și supraveghere adecvate pentru furnizori, capacitatea de monitorizare a siguranței, structura organizațională durabilă și un sistem modern de evaluare a calității. Starea crizei a fost în mare măsură subestimată ca urmare a lipsei de măsurare a rezultatelor, inclusiv a mortalității perioperatorii și a absenței generale a urmăririi pacientului. Aproape fiecare membru al echipei de îngrijire medicală are un rol în îngrijirea postoperatorie. Chirurgul efectuează operația și gestionează îngrijirea postoperatorie a pacientului. Medicul primar al pacientului ajută adesea și la gestionarea îngrijirii pacienților internați. Asistentele sunt la pat 24 de ore pe zi, așa că monitorizează pacientul pentru complicații; asistați pacientul cu exerciții respiratorii și redobândirea mobilității; asigura predare postoperatorie; și în general îngrijirea pacientului. Terapeuții respiratori oferă, de asemenea, instrucțiuni și asistență cu exercițiile respiratorii și monitorizează starea respiratorie a pacientului.

Îngrijire Postoperatorie



Dacă pacientul nu are cateter urinar, vezica urinară trebuie evaluată pentru distensie și pacientul monitorizat pentru incapacitatea de a urina. Medicul trebuie anunțat dacă pacientul nu a urinat la șase până la opt ore după operație. Dacă pacientului i s-a efectuat o procedură vasculară sau neurologică, starea circulatorie sau starea neurologică trebuie evaluată conform ordinului chirurgului, de obicei la fiecare una până la două ore. Pacientul poate avea nevoie de medicamente pentru greață sau vărsături, precum și pentru durere. Cu toate acestea, educația pacienților pare să aibă mai degrabă efecte pozitive decât negative asupra pacienților. Niciunul dintre studii nu a descris evenimente adverse datorate educației pacientului, cu excepția durerii mai mari într-un studiu [23]. Astfel, se poate presupune că educația pacientului nu dăunează, oferă baza comunicării la nivelul ochilor și încurajează pacientul să acționeze într-o manieră participativă.

  • Deși beneficiile educației preoperatorii ale pacientului au fost studiate pe larg pentru chirurgia cardiacă și ortopedică, este nevoie de cercetare pentru chirurgia abdominală [7-10].
  • În plus, intervalele de timp au variat de la zile la câteva săptămâni înainte de operație.
  • Niciunul dintre studii nu a descris evenimente adverse datorate educației pacientului, cu excepția durerii mai mari într-un studiu [23].
  • O cunoaștere complexă a fiziologiei pacientului, a farmacologiei și a terapiei este esențială, desigur, pentru medicii și asistentele cu pregătire avansată.
  • Profesioniștii din domeniul sănătății ar putea sprijini recuperarea pacienților prin oferirea de educație centrată pe persoană, oferind îngrijire postoperatorie de urmărire și prin implementarea metodelor multimodale în educația pacientului lor.


Introducere Pacienții care sunt supuși unei intervenții chirurgicale pe inimă sunt expuși la dificultăți psihice și fizice după externarea din spital. Utilizarea unor abordări sau soluții educaționale înainte sau după operația cardiacă poate crește cunoștințele pacienților cu privire la complicațiile postoperatorii și autoîngrijirea. Scopul principal al acestei revizuiri sistematice este de a determina aplicațiile abordărilor educaționale și de a investiga efectele acestor abordări asupra pacienților cu intervenții chirurgicale pe cord. Metodă și material A fost efectuată o căutare amănunțită în Medline (prin PubMed), Scopus, ISI web of science pentru a selecta articole conexe publicate între 2011 și mai 2022. Toate lucrările preluate au fost verificate în conformitate cu Preferred Reporting Items for Systematic Reviews și Meta -Lista de verificare a analizelor (PRISMA). Rezultate Un total de 29 de articole au fost obținute din căutare, care au inclus în această revizuire sistematică după ce au fost evaluate pe baza includerii și excluderii… Concluzia acestei revizuiri este că intervențiile educaționale ar putea influența ameliorarea durerii post-chirurgicale, precum și ajuta la dezvoltarea activităților zilnice, cum ar fi deplasarea sau respirația.

Educația Postoperatorie A Pacientului: O Revizuire Sistematică



Este important de menționat că educația pacientului este rareori o intervenție izolată, ci mai degrabă o parte a unui tratament multimodal cu diverse intervenții concomitente care pot afecta și rezultatul. Acest lucru duce la faptul că intervențiile educaționale din studii sunt greu comparabile. Toate studiile, cu excepția unuia, au arătat o durată redusă de ședere cu educația integrată a pacientului, iar unele chiar au arătat o reducere a complicațiilor postoperatorii și a anxietății. Cu toate acestea, aceste rezultate trebuie interpretate cu prudență și nu sunt direct transferabile în practica clinică. Căutarea a inclus articole publicate în engleză și spaniolă în bazele de date Scopus, Medline (Pubmed), Web of Science, Biblioteca Cochrane și CINAHL. Acesta a inclus articole până în februarie 2018 pentru a analiza studiile care reflectă asocierea dintre intervenția educațională și ameliorarea și scăderea durerii post-chirurgicale la pacienții supuși oricărui tip de intervenție chirurgicală.

  • Utilizarea predominantă a instrucțiunilor verbale și scrise și faptul că mai puțin de jumătate dintre pacienți (47,2%) au folosit două sau mai multe surse de informații este intrigant, deoarece combinarea diferitelor metode are ca rezultat un rezultat mai bun (Friedman et al., 2011).
  • Când este indicată anestezia generală, este posibil să se ofere o opțiune responsabilă din punct de vedere al costurilor cu medicamentele disponibile și alte resurse.
  • Utilizarea unor abordări sau soluții educaționale înainte sau după operația cardiacă poate crește cunoștințele pacienților cu privire la complicațiile postoperatorii și autoîngrijirea.
  • Cu toate acestea, conținutul, livrarea și condițiile generale au fost implementate diferit, ceea ce face comparația dificilă.
  • Cu toate acestea, aceste rezultate trebuie interpretate cu prudență și nu sunt direct transferabile în practica clinică.


Niciunul dintre studiile incluse nu a definit educația preoperatorie a pacientului sau criteriile care trebuie îndeplinite. Cu greu am găsit concepte sau strategii educaționale scrise; în cel mai bun caz, au fost prezentate liste cu conținut educațional. Doar două studii au raportat că educația a urmat un protocol manual sau scris [24, 30]. Pentru a permite criterii de calitate și comparabilitate, este recomandabil să se definească un concept sau o strategie didactică pentru a facilita sustenabilitatea și verificabilitatea rezultatelor.

Calitatea Educației Pacientului În Chirurgia De Zi, Evaluată De Pacienții Adulți



Împuternicirea pacienților pentru a-și asuma un rol activ în tratamentul lor este foarte relevantă conform conceptelor ERAS®. Prin urmare, educarea pacientului este necesară pentru a asigura participarea încă de la începutul tratamentului. Toate acestea sunt subiecte care ar putea contribui la complicații și la întârzierea recuperării dacă nu sunt pe deplin înțelese și acceptate de către pacienți prin auto-îngrijire.



O abordare este urmărirea unor metrici de management al calității pentru îngrijirea perioperatorie care pot fi atinse pentru LMIC-urile ca proces pe niveluri. Cele mai fundamentale rezultate de urmărit ar fi simpla înregistrare a procedurii chirurgicale efectuate și supraviețuirea pe termen scurt a pacientului în fiecare cadru în care sunt furnizate proceduri chirurgicale. Atunci când este posibil, colectarea suplimentară de date, inclusiv datele demografice ale pacientului, cum ar fi vârsta, sexul, boala și acuitatea procedurii planificate, va crește valoarea indicatorului de calitate. Stratificarea suplimentară a rezultatelor fundamentale, prin captarea stării fizice ASA, este definită la nivel internațional și are valoare în fiecare cadru atunci când rezultatele sunt analizate (caseta 15.1).

Tabelul 1



Relația dintre anestezia generală și incidența complicațiilor este unul dintre motivele pentru care ketamina este utilizată în mod omniprezent și unic în LMIC-urile. Măsurile de siguranță din 1970 includ vigilența necesară anesteziei, farmacologie îmbunătățită pentru a susține stabilitatea hemodinamică și monitorizarea siguranței pentru a oferi avertizare timpurie asupra riscurilor comune ale anesteziei – hipoxemie, intubație esofagiană accidentală și depresie cardiacă. Ratele mortalității din tabelul 15.1 sugerează că aceste îmbunătățiri și intervenții au fost eficiente. Chiar și în HIC, analizele cost-eficacitate nu au fost aplicate la monitorizarea standard a pacienților supuși anesteziei. Pentru ca o intervenție chirurgicală să aibă succes, pacientul trebuie să beneficieze de îngrijire postoperatorie meticuloasă, începând de îndată ce pacientul părăsește teatrul și urmând până la recuperarea completă. O astfel de îngrijire trebuie să fie adaptată individual la procedura chirurgicală și la starea fiziologică a pacientului. În acest capitol vom acoperi esența îngrijirilor postoperatorii oferite în mediul spitalicesc începând cu zona de recuperare (unitatea de îngrijiri post-anestezie [PACU]).

Revolutionizing Surgical Care: The Power of Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) – Cureus

Revolutionizing Surgical Care: The Power of Enhanced Recovery After Surgery (ERAS).

Posted: Tue, 14 Nov 2023 08:00:00 GMT [source]


https://mycbdshops.com
https://extremevaporsllc.com